Urla Çanak Enginarlı Dereotlu Bulgur Pilavı
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Bulgur
- 2 Adet Enginar
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Havuç
- Yarım Bağ Dereotu
- 1 Adet Portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Enginarları haşlayıp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış havuçları da ekleyerek soteleyin. Haşlanan enginarları da süzdürüp tencereye alın. Daha sonra bulguru ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika pişmeye bırakın. 10 dakika dinlenen pilava ince kıyım dereotunu ekleyin ve karıştırın. Portakal zest ile servise hazırlayın.