Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Urla Çanak Enginarlı Dereotlu Bulgur Pilavı

Hazırlık Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 35 dakika
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Filiz Bulgur
  • 2 Adet Enginar
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • Yarım Bağ Dereotu
  • 1 Adet Portakal
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Enginarları haşlayıp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış havuçları da ekleyerek soteleyin. Haşlanan enginarları da süzdürüp tencereye alın. Daha sonra bulguru ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika pişmeye bırakın. 10 dakika dinlenen pilava ince kıyım dereotunu ekleyin ve karıştırın. Portakal zest ile servise hazırlayın.
© 2023 Filiz Makarna