Bir Sayfa Seçin

3 Anadolu Peynirli Makarna

Hazırlık Süresi 5 dk
Pişirme Süresi 20 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz Fiyonk makarna
  • 1 Çay bardağı tulum peyniri
  • 1 Çay bardağı Ezine beyaz peynir
  • 1 Çay bardağı çeçil peyniri
  • 2 Su bardağı süt
  • Yarım Çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • Ceviz

Hazırlanışı

  • Öncelikle 1 paket Filiz Fiyonk makarnaları kaynayan tuzlu suda 8 dakika kadar haşlayın.
    Haşladığınız makarnaları süzün.
    Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
    Üzerine tuz, karabiber ekleyin ve kavurun.
    2 su bardağı sütü tencereye ilave edin.
    Kaynayınca üzerine ezdiğiniz peynirleri ilave edin ve karıştırın.
    Peynirler eriyince üzerine fiyonk makarnaları ilave edin ve karıştırın.
    Makarnalar sos ile harmanlanınca üzerine 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz ekleyin.
    Ocağı söndürün.
    Servis tabağına alın.
    Bu sırada tereyağını kızdırın.
    İnce kıyılmış cevizleri tereyağında kavurun.
    Dilerseniz bu aşamada toz kırmızı biber ilave edebilirsiniz.
    Kavrulan cevizleri fiyonk makarnaların üzerine dökerek servise alın.
    Afiyet olsun...
© 2020 Filiz Makarna