Bir Sayfa Seçin

Taze Börülceli Makarna

Hazırlık Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 1/2 Paket Filiz Burgu makarna
  • 100-150 gram taze börülce
  • 1 Küçük adet rendelenmiş̧ limon kabuğu
  • 1 Küçük adet limon suyu
  • Çeyrek Demet Maydanoz ve Dereotu
  • 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 Diş sarımsak (damak zevkinize göre)

Hazırlanışı

  • Filiz Burgu’yu kaynayan suya 1 silme çay kaşığı tuz ekleyerek 10 dakika kadar haşlayın.
    Piştikten sonra süzün.
    Eş zamanlı börülceyi de haşlayın.
    Bir tencereye tuz ekleyerek kaynayan suya börülceleri atın ve börülceler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
    Börülceler yumuşayınca kevgire alın ve üzerine soğuk su gezdirin.
    Sos için çırpma kabına ya da bir kavanoza zeytinyağı, limon suyu, limon rendesi, az tuz ve dövülmüş sarımsağı alıp çalkalayın.
    Börülce, yeşillikler ve sosu buluştun.
    En son süzdüğünüz makarnayı da ekleyip harmanlayın.
    Süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun...
© 2024 Filiz Makarna