Bir Sayfa Seçin

 

Tarhana Soslu Kıymalı Makarna
Hazırlık Süresi 5 dk
Pişirme Süresi 20 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz Burgu

Sos için:

  • 200 Gr az yağlı dana kıyma (döş eti, tek çekim)
  • 3 Yemek Kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 Diş sarımsak (incecik dilimlenmiş)
  • 2-3 Adet yeşil sivri biber (incecik tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
  • 1 Adet kırmızı biber (incecik tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
  • 1 Tatlı Kaşığı biber salçası
  • 1 Çay Kaşığı tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • 1 Çay Kaşığı kekik, nane
  • 1 Yemek Kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı toz tarhana

Hazırlanışı

  • Makarnayı haşlamak için 2 litre suyu geniş bir tencereye koyup, 1 tatlı kaşığı tuz atıp, kaynatın.
    Su kaynamaya başlayınca makarnaları ilave edip, karıştırın ve kapağını yarım kapatıp 10 dakika kadar pişirin.
    Sos için kıymayı tavaya koyup, orta ateşte ezerek ve karıştırarak, kendi suyuyla 5 dakika pişirin.
    Biberleri, sarımsakları, salça ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
    Şimdi makarna suyundan 3 kepçe kadar alıp, sosun içine katın ve kaynayınca ocaktan alın.
    Haşlanan makarnayı süzüp, bu kıymalı sosla karıştırın.
    En sonunda tarhana sos için bir tavada tereyağını eritip, hemen tarhanayı ilave edin.
    Orta ateşte karıştırarak 2 dakika kadar pişirip, hemen ocaktan alın.
    Tarhanayı yakmadan almaya dikkat edin.
    Tereyağlı tarhana sosunu da makarnaya gezdirip servise sunun.
© 2020 Filiz Makarna