Sucuklu ve Beyaz Peynirli Filiz Fırın Makarna Tarifi
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 250 Gram Fırın Makarna
- 30 Gram tereyağı
- 500 Mililitre süt
- 100 Gram sucuk
- 30 Gram un
- 100 Gram beyaz peynir
- 125 Gram taze kaşar peyniri
- Tuz
- Frenk soğan
Hazırlanışı
- HazırlanışıSütü bir tencerede kaynatmaya başlayın.Başka bir tencerede un ve tereyağını kısık ateşte karıştırarak un kokusu kalmayıncaya kadar kavurun. Sütü bu karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Tuzu ve biberini ekleyip ateşten alın.Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda paket üzerindeki pişme süresine göre haşlayın ve önceden yağladığınız tepsiye alın.Kaşar rendesinin yarısı, sucuk, beyaz peynir ve beşamel sosy makarna ile iyice karıştırıp tepsinin içine yayın. Peynirin geri kalanını üzerine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp porsiyonlayın.Afiyet olsun.