Bir Sayfa Seçin
Peynirli ve Cevizli Makarna
Hazırlık Süresi 10 dk
Pişirme Süresi 10 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 2/3 Paket Filiz Fiyonk Makarna
  • 4 Adet kapya biber
  • 150 Gr dil peyniri (1,5 Boğum)
  • 200 Gr İzmir tulumu
  • 3 Avuç ceviz
  • 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 Sap taze sarımsak
  • 4 Iri diş sarımsak
  • 12 Dal maydanoz
  • 2-3 Dal zahter kekik
  • Üzeri için iri çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

  • Döküm tavanın altını açın. 4 adet kapya biberin üzerine bıçak ile delikler delin ve tavada közlenmeye bırakın.
    Arada mutlaka çevirin ki her tarafları eşit bir şekilde közlensin.
    Geniş bir tencereye makarnayı haşlamak için su koyun, su kaynadıktan sonra bir tutam tuz ekleyip 2/3 paket yaklaşık 330 gr fiyonk ya da burgu makarnayı tavaya ekleyin.
    Fiyonk makarnanın minik cepleri olduğu için peynirli sos buralara güzelce dolabilecek.
    Sıcak suya makarnayı koyup kaynama ısısını düşürdüğümüz için kapağını kapatıp çabucak tekrar kaynatın.
    Ardından kapağını açıp 6,5 dakika haşlayın.
    Pakette 8 dakika yazıyor ancak ben sonrasında tavada da biraz pişireceğim için 6,5 dakika haşlama yeterli olacak.
    150 gr, yaklaşık 1,5 boğum dil peynirini uzunlamasına ince ince ayırın.
    200 gr İzmir tulumunun 3’te 1’ini elinizle kabaca parçalayın.
    Kalanını da rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
    Tavanın altını açın ve 3 avuç cevizi elinizle kabaca parçalayıp tavaya ekleyin.
    Cevizler kavrulduktan sonra tavanın altını kapatın hafif tavanın soğumasını bekleyin, yaklaşık 1 dakika sonra tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
    2 dal taze sarımsağı kalın doğrayıp tavaya ekleyin.
    4 iri diş sarımsağı da dilimleyip ilave edin.
    Taze sarımsak yoksa 6 diş sarımsak da iş görecektir.
    Güzelce sarımsak kokuları burnumuza gelince makarnaları kevgirle tavaya ekleyin ve sarımsak ve cevizlerin makarnayla birleşmesi için karıştırın.
    Makarnanın üzerine rendelenmiş tulumun yarısından fazlasını ve ayırdığınız dil peynirinin yarısını ekleyin altını kısıp karıştırın.
    Makarnanın haşlama suyundan 1,5 su bardağı kadar alıp tencereye ekleyip 1 dakika kadar da böyle pişirin ve altını kapatın.
    7-8 dal maydanozu ve 4 dal zahter kekiğini de doğrayıp makarnaya ekleyin.
    Taze kekiğiniz yoksa kuru kekik de kullanabilirsiniz.
    Son olarak da közlenmiş biberleri de 1-2 parmak genişliğinde şeritler halinde doğrayıp makarna ile buluşturun.
    Geriye kalan peynirleri ve yarım su bardağı daha makarnanın suyunu tencereye ekleyip ocağın altını açın ve bütün lezzetlerin birbirine karışması için son olarak karıştırın.
    Sonrasında sıcak sıcak tabağa alıp üzerine taze maydanoz yaprakları ve 1-2 tutam da karabiber serpin.
    Dilerseniz biraz daha rende İzmir tulumu da ekleyebilirsiniz.
    Sıcak sıcak, bol peyniri ile sizi mest edecek makarnanız hazır.

© 2020 Filiz Makarna