Bir Sayfa Seçin
Perde Makarna
Hazırlık Süresi 40 dk
Pişirme Süresi 35 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

İçi için:

  • 1 Paket filiz spagetti makarna
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 Su bardağı tavuk suyu
  • 2 Adet haşlanmış tavuk budu
  • 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 Yemek kaşığı kuş üzümü (ıslatılmış)
  • 1 Çay bardağı kabuksuz badem
  • 1/2 Çay kaşığı tuz
  • 1/2 Çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 Çay kaşığı karabiber
  • 1/4 Çay kaşığı yenibahar

Kalıp İçin:

  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Çay bardağı kabuksuz badem (ıslatılmış)

Hamuru İçin:

  • 2 Adet yumurta
  • 3 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Ç̧ay bardağı tuz
  • 3 Su bardağı un

Hazırlanışı

  • Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün.
    Hamur için derin bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.
    Unu azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
    Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
    28 santimetrelik kelepçeli kalıbı, oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın.
    Kabuğu soyulmuş bademleri dizin ve kalıbı buzdolabında dinlendirin.
    İç harç için derin ve büyük bir tava içerisinde, tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
    Tavaya haşlanmış tavukları ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam edin.
    Son olarak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
    Tavaya haşlanmış makarnaları da ekleyip sosu çekene kadar orta ateşte karıştırın.
    Kuş üzümlerini de ekleyip iç harcı ocaktan alın.
    Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru tezgaha alın.
    Biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya bölün.
    Büyük parçayı bir oklava ya da merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açıp buzdolabında beklettiğiniz kalıba alın.
    Hamurun kenarlarının ve tabanının oturması için elinizle hafifçe bastırın ve kenarlardan artan parçaları bıçak ya da elinizle koparıp alın.
    İç harcı hamurun üzerine kat kat, malzemeler eşit oranda dağılacak şekilde yerleştirin.
    Kalan küçük hamuru da açıp kalıbın üstüne yerleştirin.
    Fazla parçaları içe doğru katlayıp hamuru mühürleyin.
    200 derecede önceden ısıtılmış fırında perdeli makarnayı kızarana kadar, 20 – 25 dakika pişirin.
    Pişen makarnayı, kelepçeyi açıp büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin.

Perde Makarna tarifi!

© 2020 Filiz Makarna