Bir Sayfa Seçin

Patlıcanlı ve Domates Soslu Makarna

Hazırlık Süresi 25 minutes
Pişirme Süresi 30 minutes
Servis 2
Zorluk Derecesi Orta

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz spagetti makarna
  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 4-5 Adet domates
  • 4 Diş sarımsak
  • 7 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı lor peyniri
  • 1 Dal biberiye
  • 4 Dal fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 Silme çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

  • Patlıcanı alacalı soyup küp, küp doğradıktan sonra tuzlu su içinde 15-20 dakika bekletin.
    Süre sonunda tuzlu suyu süzüp patlıcanı yıkayın.
    Kevgire alın, iyice kuruması için gerekirse havlu kağıt ile kurulayın.
    Kuruyan patlıcanı bir kase içine alın.
    Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip elinizle patlıcanı harmanladıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yayın.
    Önceden ısınmış olan 200 derecelik fırında pişirin.
    Patlıcan pişerken 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın küçük küçük doğranmış olan sarımsağı yağın içinde yakmadan, yağa sarımsağım lezzeti geçsin diye kavurun.
    Kabuklarını soyup minik minik doğradığınız ya da rendelediğiniz domatesi ve dal halindeki biberiyeyi içine bırakın.
    Sos pişince biberiyeyi çıkaracağınız için bütün halinde sosun içine bırakabilirsiniz.
    Kaynamaya başladığı zaman içine şeker ve tuzunu ilave edin.
    Orta ateşte sos yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin.
    Sos hazır olunca biberiyeyi içinden alıp patlıcanları ekleyip karıştırın.
    Yaklaşık 2 dakika daha sosu pişirin ve kapağını kapatıp kenara alın.
    Makarna bol su içinde haşlanmalıdır.
    Su kaynamaya başladıktan sonra, içine 1 dolu çorba kaşığı tuzu koyup, tuz eridiğinde Filiz Spagettiyi ara sıra karıştırarak, paket üzerinde yazan süreden (8 dakika) birkaç dakika daha az pişirin.
    Makarna pişince süzün ve asla üzerinden soğuk su gezdirmeyin, kaliteli bir makarna zaten yapışmayacağı için bu işlemi yapmanıza gerek yok.
    Tekrar sosun altını açın.
    Kaynamaya başlayınca makarnayı içine koyup karıştırın ve bir iki dakika daha pişirin.
    Son olarak lor peynirini ve ince ince kıyılmış olan fesleğeni koyup karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.
    İsterseniz servis esnasında makarnayı tabağa aldıktan sonra üzerine biraz lor peyniri ve fesleğen koyabilirsiniz.
    Afiyet olsun...
© 2024 Filiz Makarna