Pancar Küpleri ve Biberiyeli Filiz Burgu Makarna
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Burgu Makarna
- 1 Adet pancar
- 1 Diş sarımsak
- 1/2 Adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 Paket taze biberiye
- Zeytinyağı
- 1 Çay kaşığı pul biber
- Tuz
Hazırlanışı
- Pancarı bir yağlı kâğıda ve alüminyum folyoya sarmadan önce üzerine baharatları, sarımsağı ve zeytinyağını ekleyin, fırında 180 derecede pişirin. Yumuşayınca soyun ve doğrayın.Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 3 dakika daha az pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.Taze biberiyeleri ince doğrayın pancarla birlikte. Makarnayla karıştırın.Afiyet olsun.