Paçanga Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1 Paket filiz fiyonk makarna
- 4 Adet yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1/2 Su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1/2 Çay kaşığı karabiber
İç malzemesi için:
- 4 Adet sivri biber
- 2 Adet büyük boy domates
- 100 gram çemeni sıyrılmış pastırma (ince kıyılmış)
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gram dil peyniri
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Püf Noktası: "Domatesleri doğradıktan sonra hafifçe tuzlayıp süzgeçte bekletirseniz, harcınız sulanmamış olur."Makarnayı kaynar, tuzlu ve bol suda 7 dakika haşlayıp süzün. Derin bir karıştırma kabında yumurta, süt, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi çırpın. Karışıma makarnayı çok soğutmadan ekleyip, karıştırın. İç harcı için, ince kıyılmış sebzeleri, pastırma ve kaşar peynirini harmanlayın. Karışımı pişirmek için derin, geniş ve yapışmaz bir tava hazırlayın.Tavaya yapışmaması için dilerseniz bir yemek kaşığı tereyağı sürün. Makarnalı karışımın yarısını tavaya alın. Tavadaki makarnaların üzerine paçanga harcını eşit bir şekilde yayın. Harcın üzerine dil peynirlerini serpiştirin. Kalan makarnayı da paçanga harcının üzerini kapatacak şekilde dikkatlice yerleştirin, yaydırıp hafifçe kenarlardan bastırın. Tavayı ocağa alın ve ateşi orta kısık konumda tutun. Tavanın kapağını kapatın. Kontrollü olarak 15 dakika kadar böreğin tabanı kızarana kadar pişirin. Hafifçe yağlanmış bir tabak ya da kapak yardımı ile tavadaki böreği üzerine ters çevirin. Tavaya kalan tereyağını koyup yayın ve böreğin kızarmamış kısmı altta kalacak şekilde tavaya kaydırın. Böreğin tabanı kızarana kadar kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Böreği tekrar bir sunum tabağına ters çevirin, dilimleyip sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun...