Bir Sayfa Seçin

 

Makarnalı Vişne Kebabı
Hazırlık Süresi 30 dk
Pişirme Süresi 17 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • Filiz Kalem Makarna
  • 500 Gr kıyma
  • 500 Gr vişne
  • 1 Adet küçük kuru soğan
  • Yarım Çay kaşığı karabiber
  • Yarım Çay kaşığı yeni bahar
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 100 Gr tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım Tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • İnce ince kayılmış nane

Hazırlanışı

  • Köfte için kıyma, soğan rendesi, karabiber, yeni bahar, pul biberi bir kap içine alıp iyice yoğurunca üzerini kapatarak bir süre buzdolabında dinlendirin.
    Mevsiminde vişne kullanıyorsanız vişnelerin çekirdeklerini ayırıp bir kevgire alın altına bir tabak koyup suyun o tabağa akmasını sağlayın.
    Vişnenin yarısını ayırıp kalanı kevgir içinde elinizle sıkarak suyunu çıkarın.
    Dinlenen köfteden vişneden biraz daha büyük olacak şekilde toplar yaparak yağsız tava içinde hiç yağ koymadan tavayı çevire çevire pişirip kenara alın.
    Tereyağı tencereye alın eridikten sonra vişne suyunu ve toz şekeri ekleyip orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika vişne suyunu pişirin.
    Köfteleri tencereye alıp orta ateşte pişirme işlemine yaklaşık 5 dakika ara ara karıştırarak devam ettikten sonra vişneleri tencereye alın, limon suyunu ekleyip bir 5 dakika daha vişnelerle pişirin.
    Filiz kalem makarnayı kaynayan tuzlu su içine aldıktan sonra ara ara karıştırarak paket üzerinde belirtilen dakika kadar haşlayın ve haşlanma süresi tamamlandıktan sonra makarnayı süzün.
    Sıcak sosun içine makarnayı ekleyip hepsini karıştırın.
    Dolmalık fıstıkları teflon tavada çevirerek biraz hem yağının çıkmasını hem de kızarmasını sağlayın.
    Servisten hemen önce makarnayı servis tabağına alın.
    Üzerine ince ince kıyılmış nane ve kavrulmuş olan dolmalık fıstıkları serpip sıcak olarak servis edin.
© 2020 Filiz Makarna