Malzemeler
- • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- • 1 adet kuru soğan
- • 3 diş sarımsak
- • 1 çay kaşığı kekik
- • 1 çay kaşığı kimyon
- • 6 su bardağı et suyu
- • 2 adet domates
- • 1 adet havuç
- • 1 adet kabak
- • 1 çay bardağı Filiz tel şehriye
- • 1 adet acı kırmızı biber
Köfte
- • 200 gr kıyma
- • 1 adet kuru soğan
- • 1 çay kaşığı kişniş
- • 1 çay kaşığı tuz
- • 1 çay kaşığı kimyon
- • 1 çay kaşığı kekik
- • 1 çorba kaşığı taze nane
Köftenin Hazırlanışı
- • Rendelenmiş kuru soğan, baharatlar ve kıymayı yoğurun.
- • Fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
Hazırlanışı
• Tencereye sıvıyağı koyup soğan ve sarımsağı kavurun.
• Küp doğranmış domatesleri, kabak ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra, sıcak et suyunu, hazırladığınız köfteleri ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın.
• Şehriyeleri ve kırmızı biberi ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.