Bir Sayfa Seçin
Kuzu şiş ve çökelek peynirli erişte

Kuzu Şiş ve Çökelek Peynirli Erişte

Hazırlık Süresi 2 saat 10 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Servis 1
Zorluk Derecesi Orta

Malzemeler

  • 75 Gram Filiz Erişte
  • 120 Gram kuzu kuşbaşı
  • 1 Adet yeşil biber
  • 1 Adet domates
  • 1 Diş sarımsak
  • 30 Gram biber salçası
  • 15 Gram yoğurt
  • 30 Gram çökelek peyniri
  • 3-4 Dal taze kekik
  • 30 Gram tereyağı
  • Zeytinyağı
  • 1/4 Adet kuru soğan
  • Karabiber
  • 10 Gram ceviz
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Hazırlanışı
    Kuzu kuşbaşının terbiyesi için salça, zeytinyağı, yoğurt ve baharatları karıştırın. Etlerle iyice karıştırın. Soğanları halka doğrayıp etlerin üzerine koyun ardından 2 saat marine edin. Daha sonra şişlere dizip ızgarada pişirin.
    Erişte için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya erişteyi ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.
    Bir tavada tereyağında çökeleği kavurup kenara alın. Cevizleri de kavurup kenara alın. Haşladığınız erişteleri tavaya koyup kavurun, çökeleği ve cevizi ekleyerek karıştırın.
    Afiyet olsun.

Kuzu Şiş ve Çökelek Peynirli Erişte Tarifi

© 2024 Filiz Makarna