Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Kuru Kabaklı Filiz Pilavlık Bulgurlu Ekşili Dolma

Hazırlık Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 45 dakika
Servis 2
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Filiz Pilavlık Bulgur
  • 6 Adet Kuru Kabak
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Demet Taze Nane
  • Zeytinyağı
  • Sumak
  • Nar Ekşisi
  • 1 Adet Limon
  • Tuz
  • Kuru Nane

Hazırlanışı

  • Kabakları yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. 1 adet soğanı ince ince kıyın ve sarımsakları rendeleyin. Domates, maydanoz ve naneyi de ince ince kıyın. Bulguru soğanla birlikte biraz yoğurup salçalarını ve baharatlarını ilave edin. Tüm doğranan sebze ve yeşillikleri de harca ilave edip zeytinyağını verin ve karıştırın. Haşlanmış kabakları harç ile doldurun. Kalan 1 adet soğanı ve domatesi halka halka keserek, tencerenin altına dizin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
    Dolmaları tencereye yerleştirerek üzerini hafif geçecek kadar kaynar su koyun. Isıya dayanıklı bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirerek tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
© 2023 Filiz Makarna