Kuru Kabaklı Filiz Pilavlık Bulgurlu Ekşili Dolma
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Pilavlık Bulgur
- 6 Adet Kuru Kabak
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Demet Taze Nane
- Zeytinyağı
- Sumak
- Nar Ekşisi
- 1 Adet Limon
- Tuz
- Kuru Nane
Hazırlanışı
- Kabakları yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. 1 adet soğanı ince ince kıyın ve sarımsakları rendeleyin. Domates, maydanoz ve naneyi de ince ince kıyın. Bulguru soğanla birlikte biraz yoğurup salçalarını ve baharatlarını ilave edin. Tüm doğranan sebze ve yeşillikleri de harca ilave edip zeytinyağını verin ve karıştırın. Haşlanmış kabakları harç ile doldurun. Kalan 1 adet soğanı ve domatesi halka halka keserek, tencerenin altına dizin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Dolmaları tencereye yerleştirerek üzerini hafif geçecek kadar kaynar su koyun. Isıya dayanıklı bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirerek tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.