Kremalı Kuşkonmazlı Filiz Fiyonk Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Fiyonk Makarna
- 20 Mililitre zeytinyağı
- 2 Diş sarımsak
- 3 Adet kuşkonmaz
- 100 Mililitre krema
- Tuz
- Karabiber
- Taze kekik
- Fesleğen
Hazırlanışı
- HazırlanışıDerin ve geniş bir tencerede suyu kaynatın, kuşkonmazları kaynar suda yeşil kısımlarını 3-4 dk beyaz kısımlarını 7-8 dk haşlayın. Kuşkonmazlar haşlandıktan sonra bir kenara alın, aynı suya tuz ve makarnayı ekleyin ve ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Kuşkonmazların beyaz kısımlarını blenderda ısıtılmış kremayla püre yapın. Taze kekik ve fesleğeni ince doğrayın. Sosa ekleyin makarnayla karıştırın.Afiyet olsun.