Bir Sayfa Seçin
Kıymalı ve Patlıcanlı Makarna
Hazırlık Süresi 40 dk
Pişirme Süresi 35 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • 2 Adet patlıcan
  • 6-7 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tutam tuz

Kıymalı harç için:

  • 250 Gr dana döş kıyma
  • 2 Adet kuru soğan
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı toz yenibahar
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım Bağ maydanoz
  • 1/3 Su bardağı ılık su

Makarnanın sosu için:

  • 2/3 Paket Filiz spagetti makarna
  • 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 Diş sarımsak
  • 2 Su bardağı domates püresi (400 ml)
  • 1 Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber

Domatesli sos için:

  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Adet pembe domates
  • 1/4 Su bardağı domates püresi (50 ml)
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı üzüm sirkesi
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • 2 Çorba kaşığı yoğurt
  • 3 Diş sarımsak

Hazırlanışı

  • 1 adet patlıcanı kabuklarını soymadan küpler halinde doğrayın ve patlıcanın acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
    Soymamamızın sebebi kabuğunun hafif çıtırtısı lezzet katıyor.
    2 adet kuru soğanı ince ince doğrayın.
    Geniş bir tavayı ocağa koyup altını açın, ısınan tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin ve 250gr dana döş kıymayı koyup kavurmaya başlayın.
    Zeytinyağı yerine tereyağı, kıyma yerine kuşbaşı etiniz varsa onu da kullanabilirsiniz.
    İnce doğradığınız 2 adet kuru soğanı kıymalar kahverengileşip kırmızılıkları gidince kıymanın üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
    Daha da lezzetlenmesi için 1’er çay kaşığı toz yenibahar, kimyon, tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin.
    Yenibaharınız yoksa biraz karanfil ve tarçın ekleyebilirsiniz.
    Tavanın dibine yapışan güzelliklerini kazımak ve soğanın daha iyi pişmesi için 1/3 su bardağı kadar ılık su ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    Yarım demet maydanozu sapları ile kıyın ve tavaya ekleyin ama maydanozların ölmemesi için tavaya ekledikten sonra tavanın altını kapatın.
    Kavrulan kıymaları ayrı bir tabağa koyup, tavaya patlıcanları pişirmek için 6-7 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
    Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp süzüp ısınan tavaya ekleyin.
    Arada sırada çevirerek 7-8 dakika kadar pişirin.
    Kavrulup pişen patlıcanları süzün ve bir tutam tuz serpin.
    Makarnayı haşlamak için tencereye su koyup kaynatın.
    Kaynayan suyun içerisine 2/3 spagetti makarnayı ekleyin ve yaklaşık 6 dakika kadar pişirin.
    Makarnanın sosu için, 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyip altını açın.
    6 diş sarımsak turşusunu dilimleyin ve zeytinyağında kavurun.
    Dilerseniz normal sarımsakta kullanabilirsiniz.
    2 su bardağı domates püresini tavaya ekleyin.
    1 çay kaşığı yenibaharı tavaya ekleyin.
    6 dakikanın sonrasında makarnaları domatesli sosun içerisine ekleyin ve karıştırın 1’er çay kaşığı tuz karabiber ve yarım su bardağı makarnanın suyundan da ekleyip 1-2 dakika kadar daha pişirin.
    Makarnanın üstü sosu için, 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın ve kalın doğranmış 2 diş sarımsak turşusunu ekleyin ve kavurun.
    1 adet pembe domatesi rendeleyin ve ¼ su bardağı domates püresi ile tavaya ekleyin,
    lezzetlendirmek için de 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi, birer çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
    Sarımsaklı yoğurt için, 3 diş sarımsağı püre haline getirip 2 çorba kaşığı yoğurt ile karıştırın.
    Makarnayı tabağa yerleştirip üzerine sarımsaklı yoğurt, patlıcan, domates sosu, sarımsaklı yoğurt ve kıyma sıralamasıyla malzemeleri dizin.
    Yoğurdun ferahlığı ve sebzeleriyle buram buram yaz kokan yemeğiniz emrinize amade.

Karnıyarık ve Makarnanın Mükemmel Uyumu

© 2020 Filiz Makarna