Karnabahar Soslu, Kuru Etli ve Kars Gravyerli Filiz Sebzeli Burgu Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Sebzeli Burgu Makarna
- 1/4 Adet Karnabahar
- 1 Diş sarımsak
- 125 Mililitre süt
- 50 Mililitre krema
- Muskat
- Tuz ve beyaz toz biber
- 50 Gram kuru et
Hazırlanışı
- Sebzelerin ve sarımsağın üzerini geçecek kadar krema ve süt ilave edip pişirmeye bırakın. Çok az miktarda muskat rendeleyin. Pişen karnabaharları blenderden geçirin. Gravyeri, tuz ve biberini ekleyin. Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin, süzdürün.Bir tavaya sosu alın ısıtın ve dilimlenmiş kuru eti ekleyip karıştırın. Pişmiş makarnayı ilave ederek karnabahar sosla makarnayı harmanlayın. Servis ederken üzerine biraz daha rendelenmiş peynir koymayı unutmayın.Afiyet olsun.