Kara Lahanalı ve Mısırlı Bulgur Pilavı
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Pilavlık Bulgur
- 1 Su Bardağı Ayıklanmış, Haşlanmış Mısır
- 1 Bağ Karalahana
- 1 Adet Kuru Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 4 Yemek Kaşığı Tel Şehriye
- Yarım Çay Bardağı Nohut
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Karalahanaları yıkayın ve 5 dakika kaynar suda haşlayın ve doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin. Tel şehriyeyi, tane mısırı, nohutu ve kara lahanaları da ekleyerek üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek tatlandırıp pişmeye bırakın. Dinlenen pilavı servise hazırlayabilirsiniz.