Kanlıca Mantarlı, Taze Kekik ve Sarımsaklı İnce Filiz Uzun Makarna
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 1 Paket Filiz İnce Uzun Makarna
- 400 Gram Kanlıca mantarı
- 1 Adet kuru soğan
- 3-4 Dal taze kekik
- 6 Diş sarımsak
- 1 Adet kırmızı biber
- 1/2 Çay kaşığı pul biber
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 100 Mililitre krema
- Tuz
Hazırlanışı
- HazırlanışıMakarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 3 dakika daha az pişirin. Makarnayı süzdürün ve makarnayı haşladığınız sudan biraz ayırın.Bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı kavurun. Kırmızı biber ile mantarı ekleyin. Krema ve makarna suyunu da ilave ederek karıştırın.Tüm baharatları ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin, son olarak haşladığınız makarnayı mantarlarla birleştirerek, birkaç dakika çevirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.