Kahramanmaraş Sömelek Köfte
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Köftelik İnce Bulgur
- 1 Su Bardağı Kaynar Su
- 200 Gram Yağsız Kıyma
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- Kuru Nane
- Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
Hazırlanışı
- Bir karıştırma kabının içerisine bulguru alın. Üzerine sıcak suyu ilave edip bir havlu kağıtla kapatın ve şişmeye bırakın. Suyunu çekip şişen bulgurun üzerine kıyma, irmik, un, yumurta, biber salçası, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip iyice yoğurun. Elinizle ince uzun şekiller vererek 6-7dakika haşlayın. Tavanızın içerisine tereyağı ilave edin ve eritin. Eriyen tereyağın içerisine salçayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip salçayı açın. Hazır olan sosun içerisine haşladığınız köfteleri alın ve iyice harmanlayın. Bir karıştırma kabında yoğurt ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Servis tabağınıza yoğurdu, üzerine soslu köfteleri alın ve servis edin.