Kabaklı Yaz Makarnası
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 1 Paket Filiz Burgu Makarna
- 3 Adet orta boy kabak
- 3 Diş sarımsak
- 6 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 Su bardağı tulum peyniri
- Yarım Demet dereotu
- 1 Çay bardağı ceviz
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Öncelikle tencereye bol miktarda su ve tuz ekleyerek ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca makarnayı atıp 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Pişen makarnayı süzgece alıp süzün ve kenara alın. Diğer tarafta kabakları yıkayıp, kabuklarını hafif kazıyarak küp küp doğrayın.Büyük bir tavaya zeytinyağı koyup ateşe alın. İri iri kıyılmış sarımsaklar ile kabakları ekleyip 6-7 dakika kadar soteleyin. Tuz ve karabiberide ekledikten sonra süzdüğünüz makarnayı da ilave edin. Sadece 1-2 dakika çevirip tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kabaklı makarnayı derince bir kaba alıp üzerine ince ince doğranmış dereotu ve tulum peynirini ekleyip harmanlayın ve iri kıyılmış ceviz ekleyip servis edin.Afiyet olsun...