Ispanaklı ve Lorlu Mantı Makarna
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 1 Paket Filiz Mantı Makarna
- Yarım Kg ıspanak veya pazı
- 1,5 Su bardağı lor
- 1 Adet kuru soğan
- 3-4 Adet taze soğan
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı fesleğen
- 2 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 Çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
- Ispanakları ince olacak şekide kıyın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz ekleyip elinizle ovun. Çıkan suyu süzüp ıspanağı ayrı bir kaseye alın. Üzerine lor peyniri, yarım çay kaşığı tuz, ince kıydığınız kuru soğan ve taze soğan, karabiber ve fesleğen ekleyip karıştırın. Filiz Mantı Makarna’yı 4-5 dk az haşlayın. Makarnayı tencereden alıp süzün. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra mantı makarnaların içini ıspanaklı harç ile doldurup yuvarlak bir fırın kabına dizin. Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız mantıları servis tabağına alın. Biberli yağı gezdirip servise sunun. Not: Kullanacağınız fırın kabı yeterli büyüklükte değil ise 2 adet fırın kabına paylaştırabilirsiniz Dilerseniz içini doldurduğunuz mantı makarnalarını buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz zaman pişirip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.