İsli Çerkez Peyniri ve Kaşarlı Filiz Fırın Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 250 Gram Filiz Fırın Makarna
- 30 Gram tereyağı
- 500 Mililitre süt
- 30 Gram un
- 100 Gram isli çerkez peyniri
- 125 Gram taze kaşar peyniri
- Tuz
Hazırlanışı
- Sütü bir tencerede kaynatmaya başlayın. Un ve tereyağını kısık ateşte karıştırarak un kokusu kalmayıncaya kadar kavurun.Sütü un yağ karışımına ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Tuzu ve biberi ekleyip ateşten alın.Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın ve önceden yağladığınız tepsiye alın.Kaşar rendesinin yarısını ve beşamel sosu makarna ile iyice karıştırıp tepsinin içine yayın. Peynirin geri kalanını üzerine serpip önceden kızdırılmış fırına verin. Üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp porsiyonlayın. Afiyet olsun!