Hamsili Filiz Arpa Şehriye Pilavı
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 75 Gram Fırın Arpa Şehriye
- 120 Gram hamsi
- Maydanoz ince doğranmış
- 1/2 Adet kuru soğan
- 3 Gram dolmalık fıstık
- 5 Gram kuş üzümü
- 2 Gram yenibahar
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Hamsiyi ayıklayın, tuzlu limonlu suda 15 dakika bekletin.Bir tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, fıstığı ekleyin kavurun. Arpa şehriyeyi ekleyin ve kavurun, kuş üzümünü ekleyin, baharatları ekleyin, kaynar su ekleyin ve demlendirin. İnce kıyılmış maydanozu karıştırın.Bir fırın kabına hamsileri dizin, içine arpa şehriyeyi ekleyin. Üzerine tereyağı ekleyin. Fırında veya ocak üzerinde 15-20 dakika pişirin.Afiyet olsun!