Güveçte Hamsili Bulgur Pilavı
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Bulgur
- 500 Gram Hamsi
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
- Yarım Çay Bardağı Kuş Üzümü
- Yarım Bağ Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Tereyağı
Hazırlanışı
- Hamsileri tüm kılçıklarından temizleyerek kenara alın. Soğanları zeytinyağında dolmalık fıstıklar ile kavuralım. Bulguru, kuş üzümünü de ilave ederek kavurmaya devam edin. Baharatlarını ve üzeri geçecek şekilde suyunu vererek pişmeye bırakın. Dinlenmiş pilava ince kıyım maydanozları ve tereyağını ilave edin.Güveci yağlayın. Temizlenen hamsileri güveçlerindışına doğru sıralayın. Hazırlanan bulgur pilavından 3 temek kaşığı kadargüveçlere doldurun ve hamsileri dışardan içe doğru kapatın. Dış yüzeylerinetereyağı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamsiler kızarana kadar10-12 dk pişirelim.