Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Güveçte Hamsili Bulgur Pilavı

Hazırlık Süresi 25 minutes
Pişirme Süresi 50 minutes
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Filiz Bulgur
  • 500 Gram Hamsi
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
  • Yarım Çay Bardağı Kuş Üzümü
  • Yarım Bağ Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı

Hazırlanışı

  • Hamsileri tüm kılçıklarından temizleyerek kenara alın. Soğanları zeytinyağında dolmalık fıstıklar ile kavuralım. Bulguru, kuş üzümünü de ilave ederek kavurmaya devam edin. Baharatlarını ve üzeri geçecek şekilde suyunu vererek pişmeye bırakın. Dinlenmiş pilava ince kıyım maydanozları ve tereyağını ilave edin.
    Güveci yağlayın. Temizlenen hamsileri güveçlerindışına doğru sıralayın. Hazırlanan bulgur pilavından 3 temek kaşığı kadargüveçlere doldurun ve hamsileri dışardan içe doğru kapatın. Dış yüzeylerinetereyağı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamsiler kızarana kadar10-12 dk  pişirelim.
© 2024 Filiz Makarna