Fırında Semizotlu Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1 Paket Filiz Spagetti Makarna
- Yarım Demet semizotu
Beşamel Sos için:
- 5 Su bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı un
- 3 Adet çırpılmış yumurta
- 1 Çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 Su bardağı rende kaşar
Ayrıca:
- 1 Adet pembe domates
Hazırlanışı
- Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp bir kenarda bekletin. Sos için bir tencereye; süt, un, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiberi koyun. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin. Makarnayı 2,5-3 litre kaynayan tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, süzün. Hemen kendi tenceresine aktarın. Hazırladığınız beşamel sosu ve semizotu yapraklarını da makarnanın üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, bir fırın kabına aktarın. Üzerine rende peyniri serpiştirin. Isınmış 180 dereceli fırında, üzeri hafif kahverengileşinceye dek en az 30 dakika pişirip çıkarın. Börek gibi dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.