Bir Sayfa Seçin

 

Fırında Semizotlu Makarna
Hazırlık Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Orta

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz spagetti makarna
  • Yarım Demet semizotu

Beşamel Sos için:

  • 5 Su Bardağı süt
  • 2 Yemek Kaşığı un
  • 3 Adet çırpılmış yumurta
  • 1 Çay Kaşığı tuz, karabiber
  • 2 Su Bardağı rende kaşar

Ayrıca:

  • 1 Adet pembe domates

Hazırlanışı

  • Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp bir kenarda bekletin.
    Sos için bir tencereye; süt, un, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiberi koyun.
    Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin.
    Makarnayı 2,5-3 litre kaynayan tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, süzün.
    Hemen kendi tenceresine aktarın. Hazırladığınız beşamel sosu ve semizotu yapraklarını da makarnanın üzerine ilave edin.
    Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, bir fırın kabına aktarın.
    Üzerine rende peyniri serpiştirin.
    Isınmış 180 dereceli fırında, üzeri hafif kahverengileşinceye dek en az 30 dakika pişirip çıkarın.
    Börek gibi dilimleyerek servise sunun.
© 2020 Filiz Makarna