Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Filiz İnce Bulgurlu Antep Yağlı Köfte

Hazırlık Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • 1,5 Su Bardağı Filiz Köftelik Bulgur
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Limon
  • Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 2 Dal Taze Soğan
  • Çeyrek Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Kıvırcık

Hazırlanışı

  • Köfteyi yoğuracağınız tepsiye köftelik bulgur, kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, biber salçasını ve limon suyunu ilave edin. Baharatlarını ilave edin ve az az su ilave ederek yoğurun.
    Bulgurlar kıvama geldiğinde ince doğranmış soğanı, maydanozu ve ocakta ısıtılmış zeytinyağını köftenin üzerine ekleyin ve biraz daha yoğurun. Yumurta büyüklüğünde şekiller vererek sıkın ve servis edin.
© 2023 Filiz Makarna