Filiz Arpa Şehriyeli Kuzu İncik
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Arpa Şehriye
- 1 Adet kuzu incik
- 20 Gram zeytinyağı
- 50 Gram soğan
- 2 Diş sarımsak
- 1/2 Adet yeşil biber
- 5 Gram pul biber
- 25 Gram salça
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 2-3 Dal kekik
- 3-4 Adet çeri domates
Hazırlanışı
- HazırlanışıKuzu inciği tavada az yağda kızartarak mühürleyin, ardından kenara alın. Aynı tavaya soğan, sarımsak ekleyerek soteleyin, salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak çeri domatesleri de tavaya aktarıp pişirin.Biraz su ekleyerek inciği tavaya tekrar koyun, et yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin.Diğer yandan arpa şehriyeyi tereyağı ile rengin dönene kadar kavurun. Üzerini geçinceye dek sıcak ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Kuzu incik, çeri domatesler ve taze kekikle beraber servis edin.Afiyet olsun!