Enginarlı ve Dereotlu Filiz Kelebek Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Kelebek Makarna
- 1 Adet enginar
- Tuz
- 1/4 Demet dereotu
- 1/2 Adet havuç
- Zeytinyağı
- 1 Adet limon suyu
- Karabiber
Hazırlanışı
- Enginarı dörde bölün ve limonlu tuzlu suda haşlayıp kenara alın. Havuçları da aynı suda 3-4 dakika haşlayın ve kenara alın. Fiyonk makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu ve limonlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın. Dereotunu ince doğrayın. Biraz limon suyu ve zeytinyağıyla çırpıp sos yapın. Bütün malzemeyi karıştırın.Afiyet olsun.