Bir Sayfa Seçin
Enginarlı Spagetti
Hazırlık Süresi 10 dk
Pişirme Süresi 15 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Orta

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz Spagetti
  • 4 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 Adet enginar kalbi
  • 2 Orta Boy kuru soğan
  • 3 Yemek kaşığı kapari
  • 1 Adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 Demet kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • Ezine peyniri veya İzmir tulumu

Hazırlanışı

  • Öncelikle kaynayan tuzlu suya ilave 1 paket Filiz Spagetti'yi ilave edin.
    Paketin üzerinde belirtilen süre (yaklaşık 8dk.) kadar haşlayın.
    Pişen makarnayı süzgece alıp ve kenara alın.
    Bu sırada haşlanan makarna suyundan 1 su bardağı ayırın. Diğer yandan büyük bir tavaya zeytinyağı ekleyin, ateşe alın.
    Ayıklanıp, yıkanıp büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünmüş soğanları zeytinyağının üzerine ilave edin.
    Zeytinyağında soğanlar karamelize olurken üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
    Karamelize olan soğanların üzerine karabiber ve pul biber ekledikten sonra ortadan ikiye bölünmüş enginar kalplerini ilave edin ve pişirin.
    Üzerine kapari ve limon kabuğu rendesi ilave edin.
    Süzülen makarnayı tavaya alın ve iyice karıştırın.
    Üzerine ayrılan makarnanın suyundan ilave edin ve suyunu çektirin.
    2 yemek kaşığı terayağı ilave edin.
    Üzerine ince kıyılmış, dereotu ve Ezine peyniri veya İzmit tulumu ilave edip, servis alın.
© 2020 Filiz Makarna