
Dereotu Soslu ve Taze İç baklalı Filiz Kalem Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1/4 Paket Filiz Kalem Makarna (75 gr)
- 100 Gram Taze İç Bakla
- 1/2 Demet dereotu
- 2 Dal yeşil soğan
- 2 Diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 Adet limon suyu
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.Suyundan biraz ayırın.Baklaları derin bir tavada zeytinyağında sarımsak ve soğanla kavurun. Biraz makarna suyundan ekleyin ve pişirin. Dereotunu ince doğrayın. Biraz limon suyu ve zeytinyağıyla çırpıp sos yapın. Bütün malzemeyi karıştırın.Afiyet olsun...