Çıtır Derili Levrek Fileto ve Kremalı Pırasa Soslu Filiz Yassı Spagetti
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Yassı Spagetti
- 1 Adet levrek fleto
- 1 Diş sarımsak
- 150 Gram pırasa
- 60 Mililitre krema
- 3-4 Dal taze kekik
- 30 Gram tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Filiz Yassı Spagetti için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.Pırasayı ince halka olarak doğrayın. Bir tavada orta ateşte pırasalar renk almadan tereyağı ile yumuşayıncaya kadar soteleyin. Limon suyunu ilave edin. Krema aktarıp tuz ve karabiber ayarını da yapın, çırpmaya devam edin. Bu karışımı pişmiş makarnayla karıştırın.Başka bir tavada balığı zeytinyağı, sarımsak ve kekikle derili kısmı alta gelecek şekilde pişirin. Makarnayla beraber servis edin.Afiyet olsun!