Çerkez Tavuklu Yumurtalı Erişte
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 200 Gram Filiz Erişte
- 150 Gram Tavuk Göğüsü
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Ceviz
- 2 Dilim Bayat Ekmek
- Tavuk Suyu
- Tereyağı
- Kırmızı Toz Biber
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Tavukları haşlayın ve didikleyin. Bayat ekmekleri tavuk suyu ile ıslatın. Cevizleri dövüp sarımsakları rendeleyin ve tavuklar ile karıştırarak baharatlarını ekleyin. Erişteleri haşlayıp tereyağı ve zeytinyağı ile tatlandırın. Çerkez tavuğu karışımını servis tabağının altına serin ve üzerine erişteleri ilave edin. Isıtılmış zeytinyağına 1 çay kaşığı kırmızı toz biber atın ve eriştelerin üzerine gezdirin.