Brüksel Lahanası ve Kargı Tulum Peynirli Filiz Kuskus
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Kuskus
- 75 Gram Brüksel Lahanası
- 1 Diş sarımsak
- 30 Gram kargı tulum
- Tuz ve karabiber
- 10 Mililitre zeytinyağı
- 10 Gram tereyağı
Hazırlanışı
- Brüksel lahanasını yapraklarına ayırın ve tuzlu kaynar suda 3-4 dakika şok haşlayın.Kuskus için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.Tavada zeytinyağı ve tereyağı ile kuskusu kavurun rendelenmiş tulum peynirine ilave ederek karıştırın. Brüksel lahanasıyla beraber üzerine tulum peyniri rendesi ekleyerek servis edin.Afiyet olsun!