
Biftek dilimleri ve Kremalı Eski Kaşarlı Ispanaklı Filiz Kalem Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Kalem Makarna
- 120 Gram biftek
- 1 Diş sarımsak
- Tuz
- 200 Gram ıspanak
- 60 Mililitre krema
- 3-4 Dal Kekik
- 30 Gram tereyağı
- Zeytinyağı
- 40 Gram eski kaşar
- 1/4 Adet kuru soğan
- Karabiber
Hazırlanışı
- Kalem makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.Bir tavada küp doğranmış soğanları ve sarımsağı soteleyin. Bu tencereye ıspanağı ekleyin. Ispanaklar yumuşayınca kremayı aktarıp karıştırın. Eski kaşarı tencereye rendeleyin karıştırmaya devam edin.Önceden ısıtılmış tavada bifteği sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve tereyağı ile soteleyin.Pişirdiğiniz bifteği tahtaya alıp dinlendirin, servis ederken dilimleyin.Afiyet olsun...