
Balkabağı ve Adaçayı Soslu Spagetti
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1 Paket Filiz Spagetti
- 500 Gram balkabağı
- 4-5 Dal adaçayı
- 50 Gram tereyağı
- 30 Mililitre süt
- 100 Mililitre krema
- 2 Diş Sarımsak
- 1/2 Adet kuru soğan
- 20 Mililitre Zeytinyağı
- Muskat
- Pul Biber
- Karabiber
- Tuz
- Frenk soğanı
Hazırlanışı
- Derin bir tavada zeytinyağı ve tereyağında soğanı, sarımsakları kavurun. Kabakları, ardından adaçayını ekleyin sırasıyla ve kavurmaya devam edin.Sütü ve kremayı bir tencerede ısıtın, ardından kabaklara ekleyin. Kabaklar yumuşayınca püre haline getirin.Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 3 dakika daha az pişirin. Süzdürün ve makarnayı haşladığınız sudan biraz ayırın.Tavada kabak sosunu ısıtın ve makarnayı üzerine aktarıp karıştırın.Afiyet olsun...