Bahar Otlu ve Lor Peynirli Filiz Kelebek Makarna
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 75 Gram Filiz Kalem Makarna
- 1 Dal taze sarımsak
- 1/2 Adet kırmızı soğan
- 150 Gram ebegümeci
- 60 Gram arapsaçı
- 3-4 Dal taze kekik
- 30 Gram tereyağı
- Zeytinyağı
- 40 Gram lor peyniri
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Filiz Kelebek Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.Taze sarımsağı ve soğanı ince halka doğrayın. Bir tavada tereyağı ile yumuşayıncaya kadar soteleyin.Bahar otlarından ebegümeciyi ekleyip soteleyin. Yumuşayınca lor peynirini ekleyin. Biraz makarna suyundan ilave edin. Makarnayla karıştırın. Servis ederken arapsaçını ekleyin.Afiyet olsun...