Bademli Ciğer Pilavı
Zorluk Derecesi Zor
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Filiz Pilavlık Bulgur
- 100 Gram Kuzu Ciğeri
- 1 Adet Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 80 Gram Kabuksuz Çiğ Badem
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Hazırlanışı
- Ciğeri küp küp doğrayın yıkayarak iyice süzdürün. Tereyağını aldığımız tavaya doğranmış soğanları ve bademleri ekleyin, rengi dönene kadar kavurup ciğerleri ilave edin. Ciğerler yumuşamaya başladığında Filiz Mardin Bulguru’nu ilave edin. Biraz kavurduktan sonra tuz karabiber ekleyerek tatlandırın. Sıcak su dökün ve pişmeye bırakın. Dinlenen pilava ince kıyım dereotlarını ekleyerek servis edin.