Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Bademli Ciğer Pilavı

Hazırlık Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Servis 4
Zorluk Derecesi Zor

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Filiz Pilavlık Bulgur
  • 100 Gram Kuzu Ciğeri
  • 1 Adet Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 80 Gram Kabuksuz Çiğ Badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu

Hazırlanışı

  • Ciğeri küp küp doğrayın yıkayarak iyice süzdürün. Tereyağını aldığımız tavaya doğranmış soğanları ve bademleri ekleyin, rengi dönene kadar kavurup ciğerleri ilave edin. Ciğerler yumuşamaya başladığında Filiz Mardin Bulguru’nu ilave edin. Biraz kavurduktan sonra tuz karabiber ekleyerek tatlandırın. Sıcak su dökün ve pişmeye bırakın. Dinlenen pilava ince kıyım dereotlarını ekleyerek servis edin.
© 2023 Filiz Makarna