Bir Sayfa Seçin
Babagannuş Soslu Makarna
Hazırlık Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 35 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Orta

Malzemeler

  • 1 Paket İnce Uzun Filiz Makarna

Sos için:

  • 2 Adet orta boy kemer patlıcan
  • 1 Adet kırmızı kapya biber
  • 7-8 Diş sarımsak (incecik dilimlenmiş)
  • 5 Yemek Kaşığı zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı tereyağı
  • 4 Adet rendelenmiş domates
  • 2 Çay Kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 Su Bardağı makarna suyu

Ayrıca:

  • 150-200 Gr rendelenmiş Ezine peyniri (veya eski kaşar)
  • Yarım Demet maydanoz

Hazırlanışı

  • İsterseniz babagannuş sosunu, patlıcan ve biberleri ocakta közleyerek yapabilirsiniz.
    Patlıcanları alacalı soyup, kesme şeker boyutunda küp küp doğrayıp, tuzlu suda bekletin.
    Yıkayıp, süzün ve kağıt havluyla suyunu alın.
    Biberi de küp doğrayın ve pişirme kağıdı serili tepsinin üzerine koyun.
    Patlıcanları da ekleyip, karıştırın.
    2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle malzemeleri karıştırın.
    5 dakika önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
    Sos için; tereyağı ve kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun.
    Sarımsak ve rende domatesi katıp, orta ısıda sosu 7-8 dakika pişirin.
    Tuz ve baharatları ekleyin.
    Fırından çıkardığınız biberli patlıcanları da sosa katıp, 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.
    Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün.
    Suyundan 1 bardak alıp sosa katın ve sosu makarnanın içine aktarın.
    Peyniri ekleyip, sıcakken karıştırın ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunun.
© 2020 Filiz Makarna