
Avunya Mantısı
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 1 Paket Filiz erişte
- 1 Su bardağı nohut
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Adet domates
- Yarım tavuk
- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Tavuğu 8 su bardağı suda haşlayın, suyunu kullanmak üzere ayırın.Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın.İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun.Salça ve domatesi ekleyerek 10 dakika soteleyin.Haşlanmış tavuk etleri ve nohutları 1 su bardağı tavuk suyu ile beraber soğanlara ekleyin ve kısık ateşte yarım saat pişirin.Baharatını serpin ve süzülmüş erişteyle harmanlayarak servis yapın.
Erişte Hazırlanışı
- 5 lt. suyu kaynatın.Tuzunu ekleyerek karıştırın.Kaynayan suya erişteleri ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.Arada sırada kontrol ederek 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan erişteyi süzün. Afiyet olsun.