Bir Sayfa Seçin
sucuklu ve peynirli

Arpacık Soğanlı Keçi Peynirli Filiz Kalem Makarna

Hazırlık Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Servis 2
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 150 Gram Filiz Kalem Makarna
  • 100 Gram Arpacık Soğan
  • 100 Gram Balzamik Sirke
  • 1 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı Şeker
  • 80 Gram Küp Keçi Peyniri
  • 20 Gram Topak Keçi Peyniri
  • Tuz
  • Frenk Soğanı
  • Ceviz

Hazırlanışı

  • Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup eritin. Arpacık soğanların yarısını bütün diğer yarısını ortadan ikiye keserek kavurun. Kavurma esnasında şekerleri de ilave edin. Orta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğanlar yavaş yavaş suyunu çekmeye başladığında balzamik sirkeyi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin.
    Makarnaları haşlayın.
    Hazır olan arpacık soğanlar ile makarnayı karıştırın. Küpkeçi peyniri ilave edin.
    Dilerseniz üzerine frenk soğanı, ceviz ve rendelenmiş keçi topak peyniri ile servis edin.
     Afiyet olsun!
© 2023 Filiz Makarna