
Anadolu Tacı Fırın Makarna
Zorluk Derecesi Kolay
Malzemeler
- 1 Paket Filiz Burgu Makarna
- 500 gram ıspanak
- 100 gram pastırma
- 1,5 Su bardağı Erzincan tulumu
- 2 Kaşık zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 Kaşık zeytinyağı
- 1,5 Kaşık un
- 1,5-2 Su bardağı süt
Hazırlanışı
- Filiz Burgu’yu, fırında da pişeceği için sadece 6 dakika haşlayın. Beşamel sos için yağ ve unu kavurun. Ardından sütü ekleyin ve tuz-karabiberle tatlandırın. Ispanaklı kısım için doğradığınız soğanı zeytinyağı ile kavurun. İçine ıspanakları ekleyin ve soğanları iyice kavrulunca ocaktan alın. Süzdüğümüz Filiz Burgu’yu, beşamel sos ve tulum peynirinin yarısı ile karıştırın. Karışıma, hazırladığınız ıspanaklı sosu ekleyin ve bir fırın kabına yayın. En üste kalan beşamel sosu dökün. Son olarak tulum peyniri ve pastırmaları serpin ve fırında pişirin. Afiyet olsun.