Bir Sayfa Seçin
Anadolu Tacı Fırın Makarna
Hazırlık Süresi 15 dk
Pişirme Süresi 25 dk
Servis 4
Zorluk Derecesi Kolay

Malzemeler

  • 1 Paket Filiz Burgu Makarna
  • 500 Gr Ispanak
  • 100 Gr Pastırma
  • 1,5 Su bardağı Erzincan tulumu
  • 2 Kaşık Zeytinyağı

Beşamel Sos İçin:

  • 1 Kaşık tereyağı
  • 1 Kaşık zeytinyağı
  • 1,5 Kaşık un
  • 1,5-2 Su bardağı süt

Hazırlanışı

  • Filiz Burgu’yu, fırında da pisecegi icin sadece 6 dakika haslayın.
    Beşamel sos için yağ ve unu kavurun.
    Ardından sütü ekleyin ve tuz-karabiberle tatlandırın.
    Ispanaklı kısım için doğradığınız soğanı zeytinyağı ile kavurın.
    İçine ıspanakları ekleyin ve soğanları iyice kavrulunca ocaktan alın.
    Süzdüğümüz Filiz Burgu’yu, beşamel sos ve tulum peynirinin yarısı ile karıştırın.
    Karışıma, hazırladığınız ıspanaklı sosu ekleyin ve bir fırın kabına yayın.
    En üste kalan beşamel sosu dökün.
    Son olarak tulum peyniri ve pastırmaları serpin ve fırında pişirin.
© 2020 Filiz Makarna