Mutfak Tüyoları

Mutfaktayken aklınızın bir köşesinde olması gereken pratik bilgiler ve yararlı ipuçları...

Pratik Bilgiler

  • Sebze çorbaları yaparken, sebzenin renginin kararmaması için, biraz sirke koyabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı çok sulu olursa, ayrı bir yerde yağ ve un kavurup, çorbanıza ekleyebilirsiniz.
  • Kalmış bayat ekmeklerinizi, minik küpler halinde doğrayın, bir kasenin içinde, sevdiğiniz baharatlarla birlikte, biraz zeytinyağıyla karıştırın ve altın rengini alıncaya kadar fırınlayıp bir kavanoza koyun.
  • İşte size çorbalarınızda kullanmak için garnitür.
,
  • Salata hazırlarken malzemeleri tamamen kurutursanız sosun nüfuz etmesine olanak sağlarsınız.
  • Salataya sos dökerken en son yağını ekleyin, öncesinde eklerseniz yağ sosun geçmesini engeller.
  • Yeşillikleri muhafaza ederken kuru olmalarına ve hava almayacak bir kapta buzdolabında bekletin.
  • Limonun daha çok su vermesi için sıkmadan önce sıcak suda bekletin ve çatalla üzerini delin.
  • Meyve ve sebzeleri yıkamadan buzdolabında saklayın, daha uzun süre dayanacaktır.
,
  • Pilav yaparken, pirincin nişastasını iyice yıkarsanız pilav beyaz olur.
  • Pilav pişirirken birkaç damla limon damlatırsanız parlak ve tane tane bir pilav elde edersiniz.
  • Pilav pişirirken toz şeker ilave ederseniz, lezzetine katkıda bulunursunuz.
,
  • Hamurun mayalandığını anlamak için parmağınızı hamura bastırın, şekli eski haline geliyorsa tamamdır.
  • Hamurun mayalanma süresini kısaltmak isterseniz, fırını 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurun üzerini örterek sıcak fırında 20 dakika bekletin.
  • Börek yaparken sosu iyice çekmesi ve lezzetli olması için hazırladıktan sonra üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Pandispanya hamurunu kalıba dökerken kaşıkla hafifçe kenarlara doğru hamuru alın, ortasını çukurlaştırıp fırına yerleştirin. eşit kabaracaktır.
  • Tatlılara vanilyayı en son eklerseniz, vanilya tadı daha etkili olur.
,
  • Tavuk ve balığı unlayıp kızartmadan önce buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Tavukları pişirmeden önce 2 saat sütte bekletirseniz, daha yumuşak ve lezzetli olur.
,
  • Patatesi haşlamak yerine fırınlayarak tüketmek, glisemik indeksi düşürdüğünden daha sağlıklıdır.
  • Yemeğin fazla tuzunu almak için kabukları soyulmuş patates ilave edin ve yemekle beraber pişirin.
  • Eğer yemeğinizin yağı fazla kaçtıysa içine bir marul yaprağı atın, tüm yağın toplandığını göreceksiniz.
  • Yemeklerinize baharatını yemeğiniz piştikten sonra eklerseniz aromasını kaybetmemiş olur.
  • Soğanı kavururken veya kızartma yaparken içine biraz tuz atın, hem yanmayacak hem de sıçramayacaktır.
  • Tereyağını kavuruken içine zeytinyağı eklerseniz yağınız esmerleşmez.
  • Kuru fasulye pişirirken içine bir miktar kimyon eklerseniz, gazını almış olursunuz.
  • Sos hazırlarlarken kavurduğunuz unun içine süt veya suyu soğuk olarak eklemeyin, topaklanır.
  • Çılbır ya da poşe yumurta hazırlarken kaynamış suya sirke eklerseniz yumurta dağılmaz.
  • Sosisleri pişirirken çatlamaması için 5 dakika soğuk sütte bekletin.
,
  • Bayat ekmekleri tazelemek için ısıya dayanıklı bir kaba koyun, altına yarısına kadar suyla dolu tencere yerleştirin, kapağını kapatın ve ekmekler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Bayat ekmekleri tazelemek için üzerine su serpin ve fırın poşetine koyarak 170 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika tutun.
  • Bakliyatlarınızı saklarken, böceklenmemesi için, kavanozunuza birkaç diş sarımsak koyun.
,
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Birbirinden lezzetli tarifler, ödüllü yarışmalar ve yararlı mutfak tüyoları için Filiz Makarna’yı sosyal medyada da takip edin!
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Türk mutfağının 50 yıla yakın süredir vazgeçilmez lezzeti Filiz, yeni reklam filmini yayınladı.
Detaylı Bilgi
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Filiz markası ile gerçekleştirdiğimiz tüm ödüllü kampanyalarımız ve ve bu çerçevede verdiğimiz taahhütlerimiz...
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Pratik Bilgiler
Pratik Bilgiler
Mutfaktayken aklınızın bir köşesinde olması gereken pratik bilgileri ve yararlı ipuçları
Daha Fazlası İçin
Makarna Pişirme Sırları
Makarna Pişirme Sırları
Makarna suyu iyice kaynamalı sonra tuzu eklenmeli. Peki makarna suya ne zaman konmalı?
Daha Fazlası İçin
Reklamlar
Reklamlar
Filiz, reklam kampanyalarıyla ekranlarda yerini aldı.
Daha Fazlası İçin