Kıymalı & Barbunyalı Pilav

Malzemeler
  • • 2 su bardağı Filiz yıldız şehriye
  • • 1 çay bardağı kuru barbunya
  • • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • • 250 gr. kıyma
  • • 1 adet kuru soğan
  • • 1 adet domates
  • • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • • Tuz, karabiber
  • • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • • 4 su bardağı su

Hazırlanışı

Barbunyayı akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğanları küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve sıvıyağ karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.

Salça ve küp doğranmış domatesi ekleyerek soteleyin.

Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Şehriyeleri ekleyip suyunu ve tuzunu koyun, pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Tarçın, kırmızıbiber, pul biber, barbunya ve karabiberi ekleyerek servis yapın.

Kıymalı & Barbunyalı Pilav
Pratik bilgiler
Yemek hazırlarken ihtiyaç olan pratik bilgiler
Detaylı Bilgi
Pratik bilgiler
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Birbirinden lezzetli tarifler, ödüllü yarışmalar ve yararlı mutfak tüyoları için Filiz Makarna’yı sosyal medyada da takip edin!
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Türk mutfağının 50 yıla yakın süredir vazgeçilmez lezzeti Filiz, yeni reklam filmini yayınladı.
Detaylı Bilgi
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Filiz markası ile gerçekleştirdiğimiz tüm ödüllü kampanyalarımız ve ve bu çerçevede verdiğimiz taahhütlerimiz...
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Pratik Bilgiler
Pratik Bilgiler
Mutfaktayken aklınızın bir köşesinde olması gereken pratik bilgileri ve yararlı ipuçları
Daha Fazlası İçin
Makarna Pişirme Sırları
Makarna Pişirme Sırları
Makarna suyu iyice kaynamalı sonra tuzu eklenmeli. Peki makarna suya ne zaman konmalı?
Daha Fazlası İçin
Reklamlar
Reklamlar
Filiz, reklam kampanyalarıyla ekranlarda yerini aldı.
Daha Fazlası İçin