Bademli Tavuklu Biryani

Malzemeler
  • • 1 paket Filiz arpa şehriye
  • • 1 adet kuru soğan
  • • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • • 1 adet defne yaprağı
  • • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • • 4 adet kakule
  • • 4 adet kakule
  • • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • • 1 çay kaşığı köri
  • • 1 çay bardağı badem
  • • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Tavuk butlarını 6 su bardağı suda haşlayıp et ve kemiğini ayırın, suyunu kullanmak üzere saklayın.

Tereyağında küp doğranmış soğan ve şehriyeyi kavurun.

Tavuk suyunu ekleyin ve önce orta ateşte, daha sonra kısık ateşte şehriye suyunu çekene kadar pişirin.

Tavuk etlerini, bademi ve baharatları ekleyip pilavı harmanlayın.

Bademli Tavuklu Biryani
Pratik bilgiler
Yemek hazırlarken ihtiyaç olan pratik bilgiler
Detaylı Bilgi
Pratik bilgiler
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Birbirinden lezzetli tarifler, ödüllü yarışmalar ve yararlı mutfak tüyoları için Filiz Makarna’yı sosyal medyada da takip edin!
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna’yı sosyal medyada takip edin!
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Türk mutfağının 50 yıla yakın süredir vazgeçilmez lezzeti Filiz, yeni reklam filmini yayınladı.
Detaylı Bilgi
Tarzlar Farklı Olsa da Kalitede Ortak Tercih Filiz
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Filiz markası ile gerçekleştirdiğimiz tüm ödüllü kampanyalarımız ve ve bu çerçevede verdiğimiz taahhütlerimiz...
Detaylı Bilgi
Filiz Makarna Vazgeçilmez Lezzetiniz
Pratik Bilgiler
Pratik Bilgiler
Mutfaktayken aklınızın bir köşesinde olması gereken pratik bilgileri ve yararlı ipuçları
Daha Fazlası İçin
Makarna Pişirme Sırları
Makarna Pişirme Sırları
Makarna suyu iyice kaynamalı sonra tuzu eklenmeli. Peki makarna suya ne zaman konmalı?
Daha Fazlası İçin
Reklamlar
Reklamlar
Filiz, reklam kampanyalarıyla ekranlarda yerini aldı.
Daha Fazlası İçin